Hirdessen itt

A jogkövető magatartások erősítése érdekében együttműködik a Közbeszerzési Hatóság és a jegybank


Együttműködési megállapodást kötött a Közbeszerzési Hatóság (KH) és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a közbeszerzéseknél alkalmazandó jogkövető magatartások erősítése érdekében - közölték a szervezetek közös közleményben csütörtökön az MTI-vel.


A tájékoztatásuk szerint a szervezetek a szakterületeiket érintő általános jogalkalmazási és jogértelmezési kérdések egyeztetése, illetve szakmai és gyakorlati kérdések tisztázása érdekében konzultációkat kezdeményezhetnek, közösen szervezett konferenciákat, képzéseket tarthatnak.

A két szervezet kiemelt célja a fenntartható, különösen a környezetbarát és innovációs közbeszerzési gyakorlat elterjesztése Magyarországon. Ennek érdekében a KH vállalja, hogy a példaértékű közbeszerzési magatartások elterjesztése érdekében különböző fórumokon felhívja az ajánlatkérők figyelmét a közbeszerzési eljárások során a fenntarthatósági követelmények szélesebb körű alkalmazásának előnyeire. Míg a jegybank az általa ismert fenntartható jó gyakorlati példákról tájékoztatja a KH-t és törekszik a fenntartható megoldások gyakorlati megvalósítására.

A szervezetek megállapodtak abban is, hogy a kormány 2020-2022 közötti időszakra szóló középtávú Nemzeti Korrupcióellenes Stratégiáját, valamint az ahhoz kapcsolódó intézkedési terv végrehajtását szakpolitikai eszközeikkel támogatják, valamint saját stratégiájukban kiemelt helyen kezelik a korrupció megelőzését - írták.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések