Hirdessen itt

A hagyományos rakott kel receptje: jó sok tejföllel meglocsolva az igazi


A könnyen összeállítható rakott kel zöldséges is, húsos is, és nem mellesleg laktató.


Tartalmas rakott kelkáposztát sokféle módon készíthetsz. Ezt az alapreceptet a hűtőd tartalma és az ízlésed szerint variálhatod. Sok tejfölt és sajtot viszont mindenképpen tegyél rá. Arra ügyelj, hogy szaftos legyen, különben könnyen kiszárad a sütőben.

Hozzávalók:

👉 1 fej kelkáposzta
👉 50 dkg darált hús
👉 20 dkg rizs
👉 10 dkg bacon
👉 10 dkg sajt
👉 4 dl tejföl
👉 1 db vöröshagyma
👉 2 teáskanál pirospaprika
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 olaj
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A kelkáposztát mosd meg, csíkozd fel, és sós vízben főzd meg. A vöröshagymát aprítsd fel, párold meg kevés olajon, majd tedd hozzá a darált húst, és süsd fehéredésig. Add hozzá a fokhagymát, sózd és borsozd, szórd meg pirospaprikával. A rizst főzd meg sós vízben körülbelül 15 perc alatt, majd szűrd le, és csepegtesd le.

Rétegezd a hozzávalókat zsiradékkal kikent tepsibe: alulra rakj kelt, arra rizst, majd darált húst. Végül fedd be a maradék kellel. A tejfölt öntsd a tetejére, szórd meg baconnel és reszelt sajttal, majd told előmelegített sütőbe. Süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Amikor a teteje szép piros, kiveheted a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések