Hirdessen itt

Ütötte-verte, elhanyagolta a gyerekét egy tolvaj


A férfi súlyosan elhanyagolta szülői kötelezettségeit és többször elvitte magával a gyerekét, amikor lopott, többször üzemanyagot, a munkahelyéről pedig 600 kiló cukrot. Most az ügyészség azt javasolja a bíróságnak, hogy egyesítsék a férfi lopási és kiskorú veszélyeztetési ügyeit.


A vád szerint a férfi tizenegyszer lopott 2018  augusztus és októbere között több településről, többek között Dorogról és Tátról is. Hatszor gázolajat szívott le munkagépekből és teherautókból, amihez három telephelyre és egy építési területre kellett betörnie. A legsúlyosabb lopást akkor követte el a férfi, amikor egy táti családi házból háztartási eszközöket lopott el 300 ezer forint értékben. A lopás mellett sikkasztott is, amikor a munkahelyén ömlesztett cukrot bíztak rá szállítás miatt és ellopott több mint fél tonnát.

A vád szerint emellett a férfi 2017-től elhanyagolta kiskorú gyerekét, nem segítette a tanulásban, nem tartott kapcsolatot az iskolával és annak ellenére, hogy ezt kifejezetten kérték tőle, nem ment el a szülői értekezletekre és a fogadóórákra sem.

Nem írta alá a gyerek továbbtanulásával kapcsolatos iratokat, amivel veszélyeztetve a továbbtanulását.

Többször felpofozta a gyereket, agresszív volt vele

és nem tudta biztosítani számára azt a családi légkört, ami a gyerek egészséges érzelmi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges. A férfi, amikor lopni ment, magával vitte az akkor alig 14 éves gyerekét, aki fél tőle. A férfi ellen az Esztergomi Járási Ügyészség előbb tizenkét rendbeli lopás és sikkasztás miatt, majd három hét múlva kiskorú veszélyeztetése miatt is vádiratot nyújtott be a bíróságon.Az ügyészség most azt javasolja, hogy egyesítsék a két ügyet, a férfit ítéljék börtönbüntetésre és tiltsák el a közügyek gyakorlásától is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések