A koccintások között jól jönnek a szezámos, virslis tekercsek, hisz az alkoholt is segítenek felszívni.
A virslis tekercs kitűnő választás minden alkalomra, a szilveszteri buliban különösen kapós lesz. Nagy előnye, hogy bolti leveles tésztából pofonegyszerűen és villámgyorsan elkészítheted. A virslin ne spórolj, feltétlenül jó minőségűt válassz. Gondolhatsz a különféle ételtoleranciával élőkre is, gluténmentes leveles tésztából és laktózmentes virsliből is finom.
Hozzávalók:
👉 55 dkg leveles tészta
👉 50 dkg virsli
👉 1 db tojás
👉 ketchup
👉 szezámmag
Elkészítés:
Ha fagyasztott leveles tésztával dolgozol, olvaszd ki szobahőmérsékleten, majd nyújtsd ki lisztezett felületen téglalap alakúra. Hosszában vágd vékony csíkokra, és mindegyik közepét kend meg ketchuppal. A virslik héját húzd le, ha kell, majd vágd ketté, és mindegyik köré tekerj tésztacsíkot.
A tetejüket kend meg felvert tojással, és szórd meg szezámmaggal. Told előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süsd aranybarnára.
0 Megjegyzések