Az internetet hirdetett nem létező termékeket egy fiatal. Amikor a pénzt megkapta, eltette. Több embert is becsapott ezzel a módszerrel. Most zárták le az ügyben a nyomozást.


Egy 22 éves kesznyétei férfi tavaly szeptemberben és októberben eladó számítógép-alkatrészeket hirdetett egy internetes weboldalon. A vevőknek a kifizetett termékeket nem postázta el és a pénzt sem utalta vissza nekik. Mindenkinek az egyik ismerőse számlaszámát adta meg. Ahogy megérkezett egy utalás, az ismerőse már utalta is tovább a pénzt a csaló számlájára. Az eladó az egyik vevőnek vált gyanússá, amikor a kifizetett összeg visszautalását kérte tőle.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság munkatársai a beszerzett információk alapján azonosították a becsapott vevőket és a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható férfit is, akit üzletszerűen elkövetett csalás gyanúja és csalás kísérletének gyanúja miatt hallgattak ki.

A rendőrök lezárták a nyomozást az ügyben, amelynek az iratait a napokban küldték el vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek.