A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Karikó Katalin, a vakcina alapját kidolgozó tudós is megkapta a koronavírus elleni oltást – fotó


Karikó Katalin, a német BioNTech alelnöke, valamint a Pfizer, a Moderna és az Oxford–AstraZeneca koronavírus-vakcinájának alapját kidolgozó kutató és társa, Drew Weissman is megkapták a koronavírus elleni oltást.


,,Bízom benne, hogy eloszlattam az emberekben a bizonytalanságot és a félelmet” – A tapasztalatairól beszélt az országban elsőként beoltott főorvos


A kutatók a vakcinákat még karácsony előtt, december 23-án megkapták, amelyet a Penn Medicine News oldalán megjelent képek bizonyítanak.

Karikó Katalin és társa megjegyezte, a most elérhető vakcina több évtizedes munka eredménye, kutatásaik nélkül ugyanis nem létezne az a módszer, amellyel ilyen rövid idő alatt hatásos ellenszert lehetett volna készíteni. Hozzátették: az oltás szerintük teljesen biztonságos, érdemes benne megbízni.



A szolnoki születésű Karikó a német oltóanyaggyártó, a BioNTech alelnöke. 1978-ban a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) ösztöndíjasaként került a Szegedi Biológiai Kutatóközpontba, ahol 1985-ig dolgozott, majd létszámcsökkentés miatt elküldték. A tudós ezután a családjával külföldre, az Egyesült Államokba ment, hogy ott folytassa tovább az mRNS-sel kapcsolatos kutatásait. Ez a módszer a koronavírus elleni mostani vakcinafejlesztések alapja is – írja a hvg.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések