A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szaftos póréhagymás tepsis krumpli: így különösen finom


A póréhagymás tepsis krumpli húsok mellé köretnek és főételnek is kitűnő választás.

Ez az egyszerű tepsis krumpli a póréhagymától lesz különleges. A fűszeres, tejszínes szósz is sokat dob rajta, ráadásul nem száradnak ki a zöldségek a sütőben. Érdemes a krumplit előfőzni, hogy ne kelljen túl sokáig járatni a sütőt. A póréhagyma a sütőben finom édessé válik.

 

Hozzávalók:

* 1 kg krumpli

* 2 db póréhagyma

* 10 dkg sajt

* 3 dl tejszín

* 2 gerezd fokhagyma

* 1 evőkanál liszt

* só

* bors

* szerecsendió

 

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, majd tedd sós vízbe, és főzd félig puhára 15 perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le, és vágd vékony karikákra. Egy tűzálló tálat vagy közepes méretű tepsit kenj ki vajjal, és rétegezd bele a krumplikat a feldarabolt póréhagymával felváltva. Közben szórj rá sót.

A tejszínt keverd csomómentesre a liszttel, a borssal, a szerecsendióval, a préselt fokhagymával, és locsold a krumplira. A tetejét fedd be a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 30-35 perc alatt. Ha túl gyorsan pirul, fedd le fóliával.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések