Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Darált húsos, fűszeres rakott zeller: sajttal a tetején a legfinomabb


Zellerhez most is könnyen hozzájuthatsz, és kevés munkával ínycsiklandó rakottast készíthetsz belőle.

Ne csak levesbe használj zellert! Rakott ételnek is kitűnő alapja lehet. Akár krumplival felváltva is rétegezheted a tepsibe. A fűszeres darált hústól tartalmasabbá, laktatóbbá válik a fogás, a tejszínnek köszönhetően pedig nem szárad ki.

 

Hozzávalók:

* 60 dkg zeller

* 40 dkg krumpli

* 50 dkg darált hús

* 10 dkg sajt

* 1 db vöröshagyma

* 4 dl tejszín

* 2 gerezd fokhagyma

* 2 teáskanál pirospaprika

* só

* bors

* szerecsendió

* olaj

 

Elkészítés:

A zellert és a krumplit hámozd meg, majd vágd vékony szeletekre. Rakd annyi vízbe, amennyi ellepi, dobj hozzá sót, és főzd 20-25 percig. A zöldségeknek nem kell teljesen puhának lenniük. Szűrd le, és csepegtesd le.

A vöröshagymát aprítsd fel, és olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a darált húst, és kevergetve süsd fehéredésig. Fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, önts rá kevés vizet, és párold 15 percig.

Rétegezd a hozzávalókat zsiradékkal kikent tepsibe. Öntsd le zúzott fokhagymával, szerecsendióval elkevert tejszínnel. Szórd meg reszelt sajttal, és 180 fokon süsd meg 25 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések