Zellerhez most is könnyen hozzájuthatsz, és kevés munkával ínycsiklandó rakottast készíthetsz belőle.
Ne csak levesbe használj zellert! Rakott ételnek is kitűnő alapja lehet. Akár krumplival felváltva is rétegezheted a tepsibe. A fűszeres darált hústól tartalmasabbá, laktatóbbá válik a fogás, a tejszínnek köszönhetően pedig nem szárad ki.
Hozzávalók:
* 60 dkg zeller
* 40 dkg krumpli
* 50 dkg darált hús
* 10 dkg sajt
* 1 db vöröshagyma
* 4 dl tejszín
* 2 gerezd fokhagyma
* 2 teáskanál pirospaprika
* só
* bors
* szerecsendió
* olaj
Elkészítés:
A zellert és a krumplit hámozd meg, majd vágd vékony szeletekre. Rakd annyi vízbe, amennyi ellepi, dobj hozzá sót, és főzd 20-25 percig. A zöldségeknek nem kell teljesen puhának lenniük. Szűrd le, és csepegtesd le.
A vöröshagymát aprítsd fel, és olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a darált húst, és kevergetve süsd fehéredésig. Fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, önts rá kevés vizet, és párold 15 percig.
Rétegezd a hozzávalókat zsiradékkal kikent tepsibe. Öntsd le zúzott fokhagymával, szerecsendióval elkevert tejszínnel. Szórd meg reszelt sajttal, és 180 fokon süsd meg 25 perc alatt.
0 Megjegyzések