A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogós csirkefalatok fűszeres, joghurtos bundában: igazán omlós lesz a hús

Néha kell egy kis változatosság! A klasszikus panír helyett legközelebb fűszeres, joghurtos bundában süsd meg a csirkemellet!

Ehhez a fantasztikus bundás csirkemellhez még prézli sem kell! A fokhagyma isteni ízt ad a húsnak, a joghurt pedig gondoskodik arról, hogy omlós és szaftos legyen. Nem kell órákig pepecselni a panírozással, és a hús villámgyorsan megsül.

Hozzávalók:

* 50 dkg csirkemell
* 5 evőkanál liszt
* 1.5 dl joghurt
* 2 db tojás
* 2 gerezd fokhagyma
* koriander
* só
* bors
* olaj a sütéshez

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, törölgesd szárazra, vágd egyforma nagyságú darabkákra, és szórd meg sóval. A tojásokat üsd egy tálba, és ízesítsd borssal, zúzott fokhagymával, korianderrel. Rakd hozzá a joghurtot és a lisztet, majd dolgozd csomómentesre a masszát.

Forgasd meg a húst a joghurtos keverékben, figyelj, hogy mindenhova kerüljön massza. Tedd forró olajba, és közepes lángon süsd aranybarnára minden oldalát. Szedd a csirkefalatokat papírtörlőre, és csepegtesd le.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések