Ehhez a fantasztikus bundás csirkemellhez még prézli sem kell! A fokhagyma isteni ízt ad a húsnak, a joghurt pedig gondoskodik arról, hogy omlós és szaftos legyen. Nem kell órákig pepecselni a panírozással, és a hús villámgyorsan megsül.
Hozzávalók:
* 50 dkg csirkemell* 5 evőkanál liszt
* 1.5 dl joghurt
* 2 db tojás
* 2 gerezd fokhagyma
* koriander
* só
* bors
* olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, törölgesd szárazra, vágd egyforma nagyságú darabkákra, és szórd meg sóval. A tojásokat üsd egy tálba, és ízesítsd borssal, zúzott fokhagymával, korianderrel. Rakd hozzá a joghurtot és a lisztet, majd dolgozd csomómentesre a masszát.Forgasd meg a húst a joghurtos keverékben, figyelj, hogy mindenhova kerüljön massza. Tedd forró olajba, és közepes lángon süsd aranybarnára minden oldalát. Szedd a csirkefalatokat papírtörlőre, és csepegtesd le.
0 Megjegyzések