A régimódi nudli nem csak édesen finom. A sós változat remek kísérője lehet pörkölteknek, de zöldségekkel főételként is tálalhatod. Lehetőleg gyorsan gyúrd össze a tésztát, mert a kezed melegétől könnyen meglágyul, és akkor több liszt kell hozzá. A krumpli fajtájától is függ, hogy mennyi lisztet vesz fel. Az nagyon fontos, hogy ne újkrumpliból készítsd.
Hozzávalók:
A nudlihoz➤ 50 dkg közepes krumpli
➤ 15 dkg liszt
➤ 1 db tojás
➤ só
➤ szerecsendió
A feltéthez
➤ 15 dkg szárított paradicsom
➤ 15 dkg gomba
➤ 5 dkg parmezán
➤ 1 bögre 1 spenót
➤ 1 db kis cukkini
➤ 3 evőkanál olaj
Elkészítés:
A krumplit főzd meg héjában körülbelül 25 perc alatt. Amikor puha, pucold meg, és még melegen törd össze. Várd meg, míg legalább langyosra hűl, majd add hozzá a tojást, a sót, a szerecsendiót, és több részletben dolgozd hozzá a lisztet. A rugalmas tésztát sodord ujjnyi vastagra lisztezett felületen, és vágd fel ízléstől függően 2-4 centis darabokra. A nudlikat dobd lobogó, sós vízbe kis adagokban. Amikor feljönnek a víz tetejére, főzd még két percig, majd szűrd le, és csepegtesd le.A gombát pucold meg, mosd meg a zöldségeket, és vágd fel ízlés szerint. Egy serpenyőben hevíts olajat, rakd bele a gombát, a cukkinit, és kezdd párolni. Kicsit később tedd hozzá a spenótot, a paradicsomot. Amikor minden puha, elfőtt a leve, forgasd hozzá a nudlit, és pirítsd össze pár perc alatt. Tálaláskor szórd meg parmezánnal.
0 Megjegyzések