A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rádiós frekvenciákkal kapcsolatos és médiafelügyeleti döntéseket hozott a médiatanács

Rádiós frekvenciákkal kapcsolatos és médiafelügyeleti döntéseket hozott a médiatanács e heti ülésén - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága hétfőn az MTI-vel.

 A közlemény szerint a grémium véglegesítette a Szeged 100,2 MHz körzeti és a Pápa 92,7 MHz helyi frekvenciák pályázati felhívásait közösségi jellegű használatra.

A testület elvégezte a Cece 91,6 MHz és a Székesfehérvár 99,2 MHz helyi frekvenciák eljárásaiban benyújtott ajánlatok alaki vizsgálatait is: előbbi esetében a Katolikus Rádió Zrt.-t és az FM 4 Rádió Kft.-t, míg utóbbinál az egyedüli pályázót, a Fehérvár Médiacentrum Kft.-t vette pályázati nyilvántartásba.

A testület tízezer forint megfizetésére kötelezte a Balaton Rádió szolgáltatóját, amiért szerződéses vállalásaihoz képest kevesebb szöveget, a helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő és közszolgálati műsort tett közzé. A szolgáltató megsértette a közszolgálati műsorszámokra vonatkozó törvényi rendelkezést is, valamint túllépte a zene maximális arányára vonatkozó vállalását - állapította meg az NMHH.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések