A tejfölös-meggyes piskóta tésztája puha, a gyümölcstől pedig kellemesen szaftos. Pikk-pakk kikevered, a többi pedig már a sütő dolga. Ha a tészta elnyeri a tetszésedet, málnával és sárgabarackkal is kipróbálhatod. Fagyival, öntettel tálalva még tovább fokozhatod az élvezetet.
Hozzávalók 20 szelethez:
➤ 30 dkg meggy➤ 25 dkg búza finomliszt
➤ 20 dkg cukor
➤ 5 dkg rétesliszt
➤ 5 tojás
➤ 2 dl tejföl
➤ 1 dl olaj
➤ 1 csomag sütőpor
➤ 1 csomag vaníliás cukor
➤ csipet só
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgáját keverd ki a cukorral és a vaníliás cukorral. Add hozzá a tejet és az olajat is. Szitáld egy másik tálba a lisztet, és vegyítsd a sütőporral. A tojásfehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot, majd a liszttel felváltva forgasd a tojássárgás masszába. A végén már csak spatulát vagy fakanalat használj.A tésztát egyengesd egy vajjal kikent, lisztezett tepsibe vagy tortaformába. Szórd a tetejére a magozott meggyet. A legjobb, ha előtte kevés lisztbe is beleforgatod, akkor nem süllyed majd a piskóta aljára. Tedd előmelegített sütőbe, és 150 fokon körülbelül 30-40 perc alatt süsd meg. Legalább 10-15 percig ne nyisd ki a sütőajtót, mert a tészta összeeshet. Ha a piskóta elválik az edény falától, és szép aranybarna, biztos, hogy elkészült. Várd meg, amíg kihűl. Tálalás előtt a sütemény tetejét ízlés szerint szórd meg porcukorral, majd éles késsel szeleteld fel.
0 Megjegyzések