A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Paprikás, sajtos fasírt egyben sütve: villámgyors ebéd egyszerűen

Nem lesz unalmas a fasírt, ha egyben sütöd, paprikával és sajttal gazdagítod. Ez a változat hidegen-melegen is kiváló.

A kedvelt fasírtot számtalan változatban tálalhatod, pogácsaként és egyben sütve sem okoz csalódást, ráadásul az ízesítéssel és a töltelékkel is érdemes kísérletezni. A legtöbbször sertéshúsból, combból vagy lapockából készül. Az egyben sült fasírtot érdemes sajttal és paprikával étvágygerjesztőbbé tenni.

Hozzávalók:

* 60 dkg sertéshús
* 10 dkg sajt
* 3 db zsemle
* 2 db tojás
* 3 gerezd fokhagyma
* 1 db vöröshagyma
* 1 db sárga kaliforniai paprika
* 1 db piros kaliforniai paprika
* 2 teáskanál só
* 1 teáskanál kömény
* 1 teáskanál bors
* 1 teáskanál pirospaprika
* 1 teáskanál rozmaring
* zsemlemorzsa

Elkészítés:

A zsemléket áztasd vízbe, majd amikor megpuhulnak, nyomkodd ki. Rakd a húshoz, tedd hozzá a tojásokat, az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a köményt, a rozmaringot, a pirospaprikát, a borsot és a sót. Kézzel alaposan dolgozd össze a masszát. Érdemes megkóstolni, ha kell, dobj még hozzá fűszert.

A munkafelületre teríts egy fóliát, rakd rá a húsmasszát, és formázz belőle téglalapot. Fedd be a sajtszeletekkel, és rakd rá a csíkokra vágott paprikákat, majd a fólia segítségével tekerd fel. A tetejére szórj zsemlemorzsát. Önts alá kevés vizet, és fóliával lefedve süsd 180 fokon 35-40 percig. Utána távolítsd el a fóliát, és kicsit magasabb hőfokon süsd szép pirosra, kérgesre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések