A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A bűncselekmények áldozatai gyorsított perben érvényesíthetik igényeiket

A bűncselekmények áldozatainak javasol könnyítést a kormány, hogy gyorsított perben érvényesíthessék igényeiket - mondta az igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkár az Országgyűlés keddi ülésén.

 Hajas Barnabás a javaslat ismertetésekor kifejtette: az elmúlt évek tapasztalatai rávilágítottak arra, hogy a jogalkotó eredeti szándékával ellentétes, visszaélésszerű, többmilliárdos iparággá változott "börtönbiznisz" alakult ki, a közvéleményt súlyosan felháborító bűncselekmények miatt elítéltek milliós nagyságrendű kártérítésekhez juthattak, miközben az áldozatok és hozzátartozóik esetében nem volt kellően hatékony igényérvényesítésre lehetőség.

Hangsúlyozta: a kormány mindig elkötelezett volt az áldozatok fokozottabb védelme, jogérvényesítésének biztosítása mellett, és most olyan lépést tesz, amely könnyítést hozhat nekik.

Azoknak az áldozatoknak, akiknek a kidolgozás alatt álló új szabályozás szerinti könnyítés még nem állhat rendelkezésre, lehetőséget kell biztosítani, hogy a már lezárt ügyükben igényüket utólag, gyorsított per útján érvényesíthessék - mondta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések