A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nagymamád sem készíti egyszerűbben: savanyú krumplileves tojással és kolbászkarikákkal

Egy jó kis gazdag leves nemcsak a könnyű főételek előtt remek, de a vacsorát is átalakíthatja egy viszonylag könnyű étkezéssé. Ha év elején jobban figyelsz a kalóriákra, próbálj ki egy-egy gazdag levest a nehéz főételek helyett, így simán jóllakhatsz egy finom és egyszerűen összedobható fogással.

Tojás, kolbász, főtt krumpli és egy kis savanykás leves az egész körül – ez tényleg egy olyan retró étel, amitől nem tudunk megválni. Ha egy valódi időutazó, nagymama konyháját idéző ebédet készítenél, dobj össze mellé egy adag töltött zsömlét tojásos, vaníliás túróval.

Hozzávalók 4 személyre:

60 deka burgonya
2 darab babérlevél
1 kis pohár tejföl
ízlés szerint só,
köménymag és friss őrölt bors
4 tojás
15 deka kolbászkarika
2 evőkanál fehérborecet
1 nagy evőkanál liszt

Elkészítés:

Vágd kockákra a krumplit, és főzd meg legalább egy-másfél liter sós vízben a babérlevelekkel. Amikor már puha, mehet hozzá a kolbász, a fűszerek és az ecet is. Ha újra felforrt a víz, egyenként üsd bele a tojásokat.

Ha megfőttek, keverd el a lisztet a tejföllel, és legvégül ezzel habard be a levest. Ha szeretnéd magyarosabban, fűszerpaprikát vagy annak füstölt változatát is teheted a habarásba. Amikor már nem túl forró, kóstold meg, és ha szükséges, ízesítsd még ecettel és sóval. Friss petrezselyemmel a tetején és egy szelet kovászos kenyérrel az igazi.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések