Ezt még most készítsd el, hisz nem tart már sokáig a szezon! A süti alapja omlós pitetészta, amire puding és sok ribizli kerül. Akkor lesz igazán omlós, ha gyorsan állítod össze. Amíg a pitét elősütöd, a pudingot is könnyedén elkészíted. Nincs benne semmi bonyolult, kiadós, és már egy szelet is laktató.
Hozzávalók:
A tésztához➤ 30 dkg liszt
➤ 12 dkg cukor
➤ 10 dkg vaj
➤ 3 db tojássárga
➤ 1 csomag vaníliás cukor
➤ 0.5 csomag sütőpor
➤ 1 csipet só
➤ 1 db citrom
A pudinghoz
➤ 4 dl tej
➤ 3 evőkanál cukor
➤ 1 csomag vaníliás pudingpor
➤ 1 evőkanál búzadara
A tetejére
➤ 25 dkg ribizli
➤ 5 db tojásfehérje
➤ 2 evőkanál cukor
Elkészítés:
A lisztet, a sütőport, a reszelt citromhéjat és a sót vegyítsd, majd morzsold el a vajjal. Add hozzá a kétféle cukrot és a tojássárgákat, majd gyors mozdulatokkal gyúrd össze. Ha nem akar összeállni, adj hozzá egy-két evőkanál hideg vizet. Egyengesd bele egy vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába. Szurkáld meg villával több helyen, és süsd 180 fokon 10-15 percig.Közben készítsd el a krémet. A tejet keverd el a vaníliás pudinggal és a cukorral, majd kevergetve főzd sűrűre. Ha kihűl, szórd meg a tésztát búzadarával, kend rá a pudingot, és rakd rá a ribizlit. A tojásfehérjéket verd kemény habbá a cukorral, és egyengesd a süti tetejére. Told vissza a sütőbe, és süsd még 160 fokon 15-20 percig, amíg a hab nem lesz aranybarna.
0 Megjegyzések