A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

LMP: meg kell tartani a kötelező örökbefogadói tanfolyamot!

Továbbra is kitart az örökbefogadásra jelentkezők felkészítő tanfolyamának kötelező elvégzésének fontossága mellett az LMP országgyűlési frakciójának tagja. Hohn Krisztina hibának tartja, hogy a jövőben várhatóan a tanfolyam elvégzése nélkül is örökbefogadó szülővé válhatnak az érintettek.

A képviselő hétfőn, az azonos témában tartott sajtótájékoztatója után az MTI-nek úgy nyilatkozott: a szülőkre váró gyermekek érdekében a kérdésben konszenzusra kellene jutnia a  kormánypártiaknak és az ellenzékieknek.

Hangsúlyozta: az örökbefogadás sokban eltér a gyermekszüléstől, itt ugyanis gyakran traumatizált gyermeket fogad örökbe a jelentkező. Ehhez személyiségfejlesztésre, az elfogadás képességének kialakítására van szükség.

Emlékeztetett: a Ház kedden egy olyan törvénymódosításról dönt a kérdésben, amely számos pozitív elemet tartalmaz, és amely részben a kezdeményezésére született.

A változtatás pozitívumai között említette, hogy az örökbefogadásra váró gyermekek hamarabb kerülhetnek családba.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések