A Charlotte-torta már több mint 200 éves, mindig különleges desszertnek számított. Korábban még száraz kenyér volt az alapja, de a szemkápráztató süti ma már készülhet piskótatekercsből és babapiskótából is. Utóbbi nagy előnye, hogy sütni sem kell, és a könnyed krém valamint a friss idénygyümölcs ellenállhatatlanná teszi.
Hozzávalók:
➤ 35 dkg babapiskóta➤ 25 dkg eper
➤ 25 dkg mascarpone
➤ 10 dkg porcukor
➤ 5 dkg kristálycukor
➤ 3 dl habtejszín
➤ 2 dl tej
➤ 2 dkg zselatin
➤ 1.5 dl víz
➤ 1 csomag vaníliás cukor
➤ 0.5 db citrom
Elkészítés:
A krémhez a tejet kezdd melegíteni, add hozzá a vaníliás cukrot, majd oldd fel benne a zselatint, és várd meg, míg kihűl. A tejszínhabot verd fel, és forgasd hozzá a mascarponét, add hozzá a porcukrot, majd a kihűlt zselatinos keveréket.Egy kis lábosban forrald fel a vizet a kristálycukorral, a citrom reszelt héjával és a citromlével, majd hagyd kihűlni.
A babapiskóták egyik végét vágd le, hogy könnyen megálljanak, majd mártogasd a szirupba, és rakj körbe velük egy kapcsos tortaformát. A maradék piskótákat pedig helyezd a forma aljára.
A babapiskóták belsejét töltsd meg a krémmel, majd tedd legalább egy órára a hűtőszekrénybe. Tálalás előtt a tetejére halmozz megmosott, lecsepegtetett epret.
0 Megjegyzések