Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Krémes, epres Charlotte-torta: ezt még sütni sem kell

Ha rajongsz az epres édességekért, de nincs kedved bekapcsolni a sütőt, akkor ez a babapiskótás Charlotte-torta kitűnő választás lehet.

A Charlotte-torta már több mint 200 éves, mindig különleges desszertnek számított. Korábban még száraz kenyér volt az alapja, de a szemkápráztató süti ma már készülhet piskótatekercsből és babapiskótából is. Utóbbi nagy előnye, hogy sütni sem kell, és a könnyed krém valamint a friss idénygyümölcs ellenállhatatlanná teszi.

Hozzávalók:

➤ 35 dkg babapiskóta
➤ 25 dkg eper
➤ 25 dkg mascarpone
➤ 10 dkg porcukor
➤ 5 dkg kristálycukor
➤ 3 dl habtejszín
➤ 2 dl tej
➤ 2 dkg zselatin
➤ 1.5 dl víz
➤ 1 csomag vaníliás cukor
➤ 0.5 db citrom

Elkészítés:

A krémhez a tejet kezdd melegíteni, add hozzá a vaníliás cukrot, majd oldd fel benne a zselatint, és várd meg, míg kihűl. A tejszínhabot verd fel, és forgasd hozzá a mascarponét, add hozzá a porcukrot, majd a kihűlt zselatinos keveréket.

Egy kis lábosban forrald fel a vizet a kristálycukorral, a citrom reszelt héjával és a citromlével, majd hagyd kihűlni.

A babapiskóták egyik végét vágd le, hogy könnyen megálljanak, majd mártogasd a szirupba, és rakj körbe velük egy kapcsos tortaformát. A maradék piskótákat pedig helyezd a forma aljára.

A babapiskóták belsejét töltsd meg a krémmel, majd tedd legalább egy órára a hűtőszekrénybe. Tálalás előtt a tetejére halmozz megmosott, lecsepegtetett epret.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések