Hirdessen itt

Koronavírus - Szerdán lesz az ügyészség napja

Az elmúlt hónapokban, a koronavírus-járványban az ügyészség sikeresen megvédte dolgozói egészségét, megőrizte hatékonyságát és színvonalát, valamint biztosította a munkahelyeket - hangsúlyozta Polt Péter legfőbb ügyész abban a videoüzenetben, amelyet kollégáihoz intézett az Ügyészség napja alkalmából, amelyet szerdán tartanak.

 A Legfőbb Ügyészség kedden azt közölte az MTI-vel, a pandémiás helyzet miatt az elmúlt hónapok különleges feladat elé állították őket: úgy kellett a törvényes rend és biztonság fenntartásában a lehető legtöbbet tenni, hogy közben az intézmény munkavállalóit is megvédjék a járványhelyzet következményeitől.

"A testület sikeresen vette az akadályokat. A kollégák fegyelmezetten tartották a határidőket, hatékonyan oldották meg a különleges helyzetből adódó többletfeladatokat, s közben ügyeltek arra, hogy megvédjék saját és mások egészségét. Az ügyészség március elején kezdte meg a védekezést, amelynek fontos eleme volt az online munkavégzés feltételeinek megteremtése. A szervezet lehetőséget biztosított arra, hogy a munkahelyeken egymást váltva dolgozzanak a kollégák" - tudatták.

Hozzátették, Polt Péter bejelentette, hogy a pozitív tapasztalatok nyomán a digitális távmunka előnyeit a jövőben is szeretnék kihasználni.

Emellett tovább kívánják szélesíteni olyan hatékony intézmények alkalmazását, mint a büntetővégzés, a feltételes ügyészi felfüggesztés, az egyezség vagy a mértékes indítvány. Ezzel fokozottabb mértékben hozzájárulhat az ügyészség a jogbiztonság erősítéséhez, a közrend megtartásához.

Polt Péter az Ügyészség napja alkalmából külön gratulált azoknak, akik elismerést vehettek át az évforduló alkalmából, közöttük az öt Kozma Sándor-díjas kollégájának.

A Kozma Sándor-díjban, Vargha Ferenc-díjban és rendkívüli elismerésben részesített ügyészségi alkalmazottak meghívást kapnak az ügyészség fennállásának 150. évfordulója alkalmából tartandó, jövő évi központi ünnepségre, mert idén - a szokásoktól eltérően - nem személyesen a legfőbb ügyész, hanem a közvetlen felettesük adta át az elismeréseket - áll a közleményben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések