Ha a pitesütésre nincs időd, az angolok híres morzsasütijét, a crumble-t akkor is össze tudod dobni. Az édes tésztához a kissé savanykásabb bogyós gyümölcsök jól illenek, így az áfonya, a meggy, a málna, vagy ezeket akár vegyesen is teheted a tepsibe. Sütés közben a gyümölcsök levet eresztenek, és abban párolódnak meg.
Hozzávalók:
➤ 25 dkg liszt➤ 15 dkg vaj
➤ 10 dkg cukor
➤ 1 teáskanál fahéj
➤ 1 csomag vaníliás cukor
➤ 1 csipet só
A töltelékhez
➤ 60 dkg bogyós gyümölcsök
➤ 1 csomag vaníliás cukor
➤ 1 teáskanál fahéj
➤ szegfűszeg
Elkészítés:
A tésztához keverd össze a lisztet, a cukrot, a fahéjat, a vaníliás cukrot és a sót, majd gyors mozdulatokkal morzsold össze a vajjal. Kenj ki kevés zsiradékkal egy kisebb tepsit vagy egy tortaformát, és szórd a tepsi aljába a gyümölcsöket. Ízesítsd vaníliás cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, és fedd be a morzsával.Told forró sütőbe, és 160 fokon süsd aranybarnára körülbelül 25-30 perc alatt. Még melegen, tejszínnel vagy fagyival kínáld.
0 Megjegyzések