Sok helyen már magyar eper is kapható, így itt az ideje, hogy megsüsd belőle a legfinomabb tavaszi muffint. Az omlós, expressz sütivel mindig nagy sikerre számíthatsz.
Ha tálaláskor tejszínhabot vagy mascarponés krémet is kínálsz az epres muffinhoz, igazi kényeztető desszertet teszel az asztalra.
Hozzávalók:
➤ 20 dkg finomliszt➤ 18 dkg eper
➤ 12 dkg cukor
➤ 12 dkg vaj
➤ 2 tojás
➤ 1,5 dl tej
➤ 1 teáskanál sütőpor
➤ 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet és a lágy vajat alaposan keverd össze, majd dolgozd hozzá a tojásokat. A lisztet szitáld át, vegyítsd a sütőporral, és finom mozdulatokkal forgasd a tojásos keverékhez. Végül rakd hozzá a megmosott, kicsumázott, darabokra vágott epret.A muffinsütőt béleld ki kapszlikkal, és töltsd háromnegyedig a tésztával. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg körülbelül 20 perc alatt. A biztonság kedvéért végezz tűpróbát, tehát szúrj az egyik muffinba tűt vagy hegyes kést. Ha üresen húzod ki, elkészült. Amennyiben rátapad a tészta, süsd tovább. Rácsra téve hagyd kihűlni a sütiket, tálaláskor még porcukorral is megszórhatod.
0 Megjegyzések