Kitűnő egytálétel vagy extra köret is lehet a sok sajttal feldobott, zelleres tepsis krumpli.
Ez még jobb, mint a francia rakott krumpli, hisz finom és vitaminban gazdag zeller is kerül bele. Ha a zöldségeket félpuhára megfőzöd, gyorsabban megpuhulnak a sütőben. A rakott fogás a krémesen lágy, sajtos mártástól válik igazán ínyenccé. Arra figyelj, hogy ne legyen túl sok réteg, mert akkor a zöldségek nehezen és lassan sülnek meg.
- 20 dkg sajt
- 2 db zeller
- 2.5 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál vaj
- 1 db póréhagyma
- só
- bors
- szerecsendió
- kakukkfű
Egy tepsit kenj ki kevés vajjal, rétegezd bele a krumplit és a zellert. Öntsd le a fűszeres tejszínnel, told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 50 perc alatt. Félidőben szórd meg a maradék reszelt sajttal. Ha túl gyorsan pirul a teteje, rakj rá fóliát.
Ez még jobb, mint a francia rakott krumpli, hisz finom és vitaminban gazdag zeller is kerül bele. Ha a zöldségeket félpuhára megfőzöd, gyorsabban megpuhulnak a sütőben. A rakott fogás a krémesen lágy, sajtos mártástól válik igazán ínyenccé. Arra figyelj, hogy ne legyen túl sok réteg, mert akkor a zöldségek nehezen és lassan sülnek meg.
Hozzávalók 4 személyre:
- 70 dkg krumpli- 20 dkg sajt
- 2 db zeller
- 2.5 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál vaj
- 1 db póréhagyma
- só
- bors
- szerecsendió
- kakukkfű
Elkészítés:
A krumplit és a zellert pucold meg, majd vágd vékony, fél centis szeletekre. A vajat olvaszd fel, és süsd meg rajta az apróra vágott póréhagymát. Amikor kezd színesedni, öntsd hozzá a tejszínt, tedd hozzá a reszelt sajt felét, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, kakukkfűvel és zúzott fokhagymával, majd kevergetve főzd sűrűre.Egy tepsit kenj ki kevés vajjal, rétegezd bele a krumplit és a zellert. Öntsd le a fűszeres tejszínnel, told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 50 perc alatt. Félidőben szórd meg a maradék reszelt sajttal. Ha túl gyorsan pirul a teteje, rakj rá fóliát.
0 Megjegyzések