A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tovább akart inni, de kiadós verést kapott

Bort követelt a házigazdától, aki elverte, később életveszélyes állapotba került.

A vádirati tényállás szerint 2019. június elején, a késő esti órákban a vádlott házába érkezett meg a sértett férfi italozás céljából. Az épületben hárman tartózkodtak, és a külső szobában együtt ittak. A vádlott a belső szobában lefeküdt aludni, míg a két férfi hajnalig mulatozott.

Kora hajnalban a sértett felébresztette a vádlottat: igyanak tovább, adjon még neki bort. Ebből szóváltás alakult ki, a sértett a külső szobában hangoskodott tovább.

Ezt megelégelve a vádlott kiment a sértetthez, rákiabált, két alkalommal megütötte, a pólójánál fogva megragadta és felrántotta az ágyról, és mellbe rúgta. A sértett hazatérve a háza ajtaja előtt összeesett. A bántalmazás következtében a mellkasfalán zúzódásos sérülések keletkeztek, légmell alakult ki, amely közvetve életveszélyesnek minősül.

Az ügyészség az elkövetés idején hasonló tárgyú bűncselekmény miatt indult más büntetőeljárás hatálya alatt álló vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott, valamint a vele szemben más ügyben kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés büntetés végrehajtását.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések