Tejszínes, gombás csirkemell: szaftos, laktató főfogás

A csirkemell minden formában nagy kedvenc. Gombával, tejszínes szósszal és kevés borral tökéletes ebéd.

Az egyszerű gomba számos ételnek ad különleges ízt, így a kicsit szárazabb csirkemellet is feldobhatod vele. A szósznak köszönhetően a hús nem szárad ki sütés közben. Ne félj a bortól sem, a fogás sokkal zamatosabb lesz tőle, főzés közben pedig elpárolog belőle az alkohol!

Hozzávalók:

- 60 dkg csirkemell
- 25 dkg gomba
- 3 evőkanál liszt
- 2 dl tejszín
- 2 ág kakukkfű
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 evőkanál zsír
- 1 teáskanál mustár
- só
- bors

Elkészítés:

A csirkemellet vágd vékony szeletekre, forgasd meg a lisztben, és kevés zsíron pirítsd meg a hús mindkét oldalát körülbelül három-három perc alatt. Szedd ki, majd rakd bele az apróra vágott vöröshagymát. Amikor üvegesre sül, tedd hozzá a megpucolt, darabokra vágott gombát.

Ízesítsd sóval, borssal, kakukkfűvel, mustárral, add hozzá a bort, és párold 10 percig. Öntsd hozzá a tejszínt is, és forrald össze. Pakold vissza a csirkemelleket, és hagyd még a tűzön pár percig. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések