A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tavaszi, tejszínes spárgakrémleves: nem kell bele sok ízesítő, mégis isteni


Spárgából különlegesen zamatos krémlevest főzhetsz, és most van a szezonja.

Most egyél spárgából minél többet, mert ehhez a vitamindús, egészséges zöldséghez csak rövid ideig juthatsz hozzá. Fogyókúrázóknak különösen ajánlott, hisz tisztít és méregtelenít. Egyszerűen és gyorsan ízletes krémlevest készíthetsz belőle. Tejszínnel finom selymes lesz.

Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg spárga
5 dkg vaj
2 dl tejszín
3 szál újhagyma
1 db tyúkhúsleveskocka
1 db petrezselyemzöld
1 teáskanál kristálycukor

bors

Elkészítés:

A spárgát mosd meg, csepegtesd le, majd távolítsd el a fás, száraz részeket, és szeleteld fel kisebb darabokra. Egy lábosban hevíts vajat, és futtasd meg rajta az aprított újhagymát. Tedd hozzá a spárgát, kevergetve süsd egy percig, és öntsd fel hét deci vízzel. Szórd meg sóval, borssal, cukorral, és rakd bele a leveskockát. Főzd körülbelül 20 percig, majd, amikor puha, húzd le a tűzről.

Pépesítsd az egészet botmixerrel, majd öntsd hozzá a tejszínt. Hagyd főni pár percig, ha szükséges, ízesítsd még sóval. Tálalás előtt szórd meg aprított petrezselyemmel. A tetejére reszelhetsz sajtot, rakhatsz rá pirított zsemlekockát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések