A spárga a zöldségek királya, amikor szezonja van, érdemes minél többet fogyasztani belőle.
Többek között C- és E-vitaminban gazdag, valamint vízhajtó hatású, így megőrzi a keringési rendszer egészségét. Ráadásul roppant egyszerű elkészíteni, már akkor is tökéletes, ha egy kis olajon megfuttatjuk. Ebben a receptben pont ez történik vele, csak koktélparadicsom is kerül mellé.
Hozzávalók:
100 gramm kuszkusz
1 csomag zöld spárga
12 darab koktélparadicsom
1 csipet só
1 darab római saláta
1 csipet bors
2 teáskanál tökmagolaj
1 evőkanál olívaolaj (sütéshez)
Elkészítés:
A kuszkuszt egy tálba szórjuk. Felforralunk 300 ml vizet, majd annyit öntünk a kuszkuszra, hogy ujjnyi vastagon ellepje. Megsózzuk, és lefedve állni hagyjuk legalább 15 percig.
A spárga fás végeit letörjük, majd a szép részeket megmossuk, és félujjnyi darabokra tördeljük. A koktélparadicsomokat megmossuk, félbevágjuk.
Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, rádobjuk a spárgát, valamint a koktélparadicsomot, és rázogatva megpirítjuk néhány perc alatt.
Ha elkészült a kuszkusz, összekeverjük a spárgával, a koktélparadicsommal és a római salátával. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül meglocsoljuk a tökmagolajjal.
0 Megjegyzések