A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Spárgás, mozzarellás omlett - Egészséges, színes reggeli sok fehérjével

Reggelire egyre gyakrabban eszünk tojásos ételeket. A sort tükörtojással indítottuk, de később a rántotta is becsatlakozott. Egy idő után a tojásba ízesítésként egyéb hozzávalók kerültek, először csak egy kis hagyma, aztán gomba, esetleg kolbász és persze sajt. Egy ilyen rántotta felér egy főétkezéssel.

A rántottából egyszer csak omlett lett, ez szinte csak annyiban különbözik előbbitől, hogy a serpenyőbe öntött tojást nem bántjuk, hanem palacsintaszerűen megsütjük. Azért a tojásba kerülhet egy kis tejszín is. Az omlettet tetszés szerint lehet ízesíteni, ebbe például a kedvenc tavaszi zöldségem, spárga került, mellé pedig a szinte kihagyhatatlan sajt, jelen esetben mozzarella.

Hozzávalók:

210 gramm spárga (zöld)
6 darab tojás
4 evőkanál tejszínfél teáskanál só
1 kávéskanál bors
1 teáskanál olaj
1 evőkanál vaj
30 gramm mozzarella
1 evőkanál újhagyma zöldje (díszítésnek)

Elkészítés:

A spárgákat jól tisztítsuk meg, törjük meg, csak a csúcsáig tartó felét használjuk. A többi sajnos fás lehet. Vágjuk kis darabokra. A mozzarellát reszeljük le.

A tojásokat mossuk meg, törjük fel, keverjük hozzá a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, jó alaposan verjük fel elektromos habverővel. Picit tegyük félre pihenni.

Öntsünk olajat egy serpenyőbe, alacsony lángon melegítsük, majd tegyünk hozzá vajat és várjuk meg, amíg felmelegszik. Dobjuk rá a spárgákat, pirítsuk körülbelül fél percig, majd szedjük ki a serpenyőből, tegyük félre. Tegyük vissza a serpenyőt a tűzre, öntsük rá a tojásos keveréket. Hagyjuk egy percig sülni, ne nyúljunk hozzá. A felére szórjuk rá a mozzarellát és a spárgát. Zárjuk el a gázt, várjuk meg, amíg a mozzarella elolvad.

Egy fa spatula segítségével óvatosan tekerjük fel az omlettet. Utána tetszés szerinti méretre szeletelhetjük. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések