A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Soros és szervezetei továbbra is a kormányt támadják

Amikor "Soros György és szervezetei" a járványügyi készültséget támadják, bizonyítják, hogy számukra nem a védekezés sikeressége a legfontosabb, hanem továbbra is a Fidesz-KDNP-kormány támadása - közölte a Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtökön.

 Hollik István a Facebook-oldalán közzétett videóban emlékeztetett arra, hogy mivel Magyarország sikeresen lezárta a koronavírus-járvány elleni védekezés első szakaszát, a parlament elé kerülhetett az a törvény, amely visszaveszi a rendkívüli felhatalmazást a kormánytól.

Hangsúlyozta, a vírus nem tűnt el, "továbbra is itt van", ezért felelős és indokolt döntés a járványügyi készültség fenntartása.

Szerinte "Soros György szervezetei, név szerint a TASZ, az Amnesty International és a Magyar Helsinki Bizottság most éppen ezt támadja".

Közölte, ezek a szervezetek továbbra is diktatúrát kiáltanak és "azzal a képtelenséggel kürtölik teli a világsajtót", hogy a rendkívüli felhatalmazás megszűnése után is túlhatalommal rendelkezik a kormány.

"Ez nettó hazugság" - hangoztatta a kormánypárti politikus.

Hollik István azt mondta, az Országgyűlés felelősen járt el, amikor megadta a rendkívüli felhatalmazást a kormánynak, amely ezt arra használta fel, hogy mindent megtegyen a magyar emberek egészségének megóvása érdekében.

Elmondta, a vírus ellen továbbra sincs ellenszer, ezért most az a felelős döntés, ha az Országgyűlés a rendkívüli jogrendet megszünteti, de a járványügyi készültséget fenntartja.

Jelezte, a kormány továbbra is mindent megtesz a magyar emberek biztonsága és egészségének megvédése érdekében.

Hollik István közölte, "ne felejtsük el, csak az első csatát nyertük meg, a vírus és negatív hatásai elleni küzdelem java még hátra van".

Az Amnesty International Magyarország, a Magyar Helsinki Bizottság és a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szerdán úgy értékelte a Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter által benyújtott, a veszélyhelyzet megszüntetéséről, továbbá a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és az egészségügyi készenlétről szóló törvényjavaslatokat, hogy azok egyáltalán nem alkalmasak a rendeleti kormányzással kapcsolatos félelmek eloszlatására. A civil szervezetek szerint ha a törvényjavaslatokat ebben a formában elfogadják, az a kormány újabb határozatlan ideig tartó rendeleti kormányzását teszi lehetővé, és ezúttal már a minimális alkotmányos garanciák sem érvényesülhetnek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések