A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A kormány a falusi csok keretében komoly támogatást kínál lakhatási célokra

A falusi csok keretében a kormány komoly támogatást kínál lakhatási célokra a kistelepüléseken - hangoztatta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos csütörtökön a Bács-Kiskun megyei Kunadacson.

 Gyopáros Alpár a Magyar falu program keretében a községben megvalósult fejlesztések közül a művelődési ház korszerűsítését tekintette meg.

A programról szólva hangsúlyozta: a kormányzati forrásból megvalósuló életminőség-javító intézkedések helyben maradásra ösztönzik a kistelepüléseken élőket.

A program révén javul az életminőség, működnek az intézmények, megújul az óvoda, az orvosi rendelő, korszerűsödnek az utak - mondta a kormánybiztos.

Hozzátette: a falusi csok keretében pedig a kormány komoly támogatást kínál lakhatási célokra. Gyopáros Alpár közölte: a falusi csok elindítása óta eltelt időben a támogatást 10 ezer, kistelepülésen élő család igényelte összesen 50 milliárd forint értékben.

A Magyar falu program keretében a másfél ezres lélekszámú Kunadacs a múlt évben négy pályázatot nyújtott be, és mind a négy nyert.

A programnak köszönhetően a művelődési ház fűtési rendszerének korszerűsítésére 11,2 millió forintot, az orvosi rendelő fűtéskorszerűsítésére 6,5 milliót nyertek, továbbá csaknem 5 millió forintot fordíthatnak járdaépítésre. A falu egy sportpark létrehozására is sikerrel pályázott.

A kormánybiztos a fejlesztések közül a művelődési házban elvégzett munkákat tekintette meg, ahol Farkas Ildikó polgármester számolt be a program segítségével elvégzett korszerűsítésekről.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések