A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sajtos-csirkés rakott karfiol: újkrumplival még finomabb

A klasszikus francia gratin ihlette ezt a sajttal turbózott, karfiolos, krumplis rakott ételt. Így biztosan jó laktató lesz.

Ha megjelenik az újkrumpli, szinte mindenbe azt tennénk, levesbe, rakottasokba, és a legkülönbözőbb köreteket készítenénk belőle. Nagy előnye, hogy ilyenkor még gyorsan átsül. Így a franciák híres rakott ételébe, a gratinba sem kívánhatnál jobbat. Karfiollal tökéletes, a tejszínt érdemes jól megfűszerezni, és a sajttal se spórolj!

Hozzávalók:

- 70 dkg krumpli
- 30 dkg csirkemell
- 20 dkg sajt
- 1 fej karfiol
- 2.5 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- szerecsendió
- bors

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, és dobd forrásban lévő, sós vízbe. Főzd hét percig, majd szűrd le, és csepegtesd le. A krumpli héját kapargasd meg, mosd meg, és karikázd jó vékonyra. A csirkét vágd vékony szeletekre vagy kockákra, fűszerezd sóval, borssal, és pirítsd meg.

Egy tűzálló tálat kenj ki zsiradékkal, és rétegezd bele a hozzávalókat. A tejszínt keverd össze sóval, borssal, szerecsendióval és zúzott fokhagymával. Öntsd le vele a krumplit, a tetejére pedig szórd a reszelt sajtot és a petrezselymet. Forró sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Amikor a sajt megolvad, és piros lesz, kiveheted a sütőből. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések