A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Premier League: a Chelsea-nél megoldják a lejáró szerződések problémáját

A koronavírus-járvány miatt elhúzódó bajnokságokban több csapat is szembesülhet azzal a problémával, hogy néhány játékosának a küzdelmek vége előtt lejár a szerződése.

Nincs ez másképp a Premier League negyedik helyén álló Chelsea-vel sem, de Frank Lampard vezetőedző bízik abban, hogy azok a játékosok, akiknek június végén lejár a szerződésük, rövid távra szóló, új megállapodást kötnek és náluk fejezik be a labdarúgó Premier League felfüggesztett szezonját.

A londoni alakulat brazil középpályását, Williant már több csapattal - többek között a Barcelonával is - szóba hozták, de a francia világbajnok támadó Olivier Giroud szerződése is lejár június végén, ám Lampard szeretné, ha még rendelkezésére állnának a Bajnokok Ligája indulásért folytatott küzdelemben.

"Komoly játékosaink vannak ilyen helyzetben, így nyilvánvalóan körültekintően figyelek erre. Remélhetőleg rendezni tudjuk a helyzet, mert ha újra elkezdődik a játék, azt a keretet szeretném látni, amelyik az egész idény során a rendelkezésemre állt"

- nyilatkozta a vezetőedző. Lampard abban bízik, hogy sikerül rövid távú, átmeneti szerződést kötni az érintett labdarúgókkal, hogy a Chelsea-ben fejezhessék be a szezont.

A Premier League klubok tulajdonosai ma döntenek arról, hogy folytatják-e a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett bajnoki küzdelmeket, illetve arról, hogy visszatérnek-e a csoportos edzésekhez a játékosok, ami feltétele lenne a bajnokság júniusi folytatásának.

A Chelsea trénere hangsúlyozta, hogy az egészség és a biztonság az első, de meg kell próbálni előrelépni, hogy tudjanak tervezni.

A Premier League listavezetőjét irányító Jürgen Klopp is abban bízik, hogy folytatódhatnak a bajnoki küzdelmek, még akkor is, ha ehhez zárt kapus meccsekre van szükség. A Liverpool trénere a BBC-nek nyilatkozva elmondta, úgy látja, a feltételek minden csapatok számára ugyanolyanok lesznek.

"A labdarúgás olyan játék, amelyben minden csapat ugyanolyan helyzetben van. Nem kell minden idők legjobb formájában lennünk, csak a körülményekhez képest kell a lehető legjobban játszanunk, és ezzel a többi együttes is így van"

- mondta a német szakember.

"Mindannyian nézők nélkül kezdtünk el futballozni és a játékot nem a stadionokban tapasztalható atmoszféra miatt szerettük meg. Persze, idővel ehhez szoktunk hozzá és már tudjuk, hogy így az igazi. Ugyanakkor a labdarúgás akkor is csodálatos játék, ha nincsenek nézők"

- jegyezte meg Klopp.

Fotó: The Sun

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések