Muffint sütni nem nagy ördöngösség, a hagyományos tésztát viszont rebarbarával különlegessé teheted.
A rebarbara még mindig nem tartozik a legnépszerűbb alapanyagok közé a konyhában, pedig érdemes vele kísérletezni. Édes tésztákhoz, így a muffinhoz is illik. Ennek a sütinek az alapja egy egyszerű joghurtos kevert, amit percek alatt összeállítasz, és napokig puha marad.
* 15 dkg cukor
* 2 közepes szár rebarbara
* 1 kis doboz joghurt
* 1 dl olaj
* 2 db tojás
* 2 teáskanál sütőpor
* 1 teáskanál fahéj
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 csipet só
Egy muffinsütőt bélelj ki papírokkal, és kanalazd bele a tésztát. Mehet is az előmelegített sütőbe, majd 170 fokon süsd körülbelül 20 percig. Mielőtt kivennéd a sütőből, végezz tűpróbát! Ha az egyik muffinba tűt vagy fogvájót szúrsz, és amikor kihúzod, nem lesz ragacsos, biztosan átsült.
A rebarbara még mindig nem tartozik a legnépszerűbb alapanyagok közé a konyhában, pedig érdemes vele kísérletezni. Édes tésztákhoz, így a muffinhoz is illik. Ennek a sütinek az alapja egy egyszerű joghurtos kevert, amit percek alatt összeállítasz, és napokig puha marad.
Hozzávalók:
* 25 dkg liszt* 15 dkg cukor
* 2 közepes szár rebarbara
* 1 kis doboz joghurt
* 1 dl olaj
* 2 db tojás
* 2 teáskanál sütőpor
* 1 teáskanál fahéj
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 csipet só
Elkészítés:
A rebarbarát alaposan mosd meg, csepegtesd le, vágd le mindkét végét, és vékonyan távolítsd el a külső héját. Egy nagy keverőtálban vegyítsd a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót. Egy másik edényben habosítsd a tejfölt, a tojást, az olajat, a vaníliát, a cukrot, majd egy spatulával forgasd hozzá a lisztes elegyet, és dolgozd simára a masszát. Végül óvatosan keverd hozzá a rebarbarát.Egy muffinsütőt bélelj ki papírokkal, és kanalazd bele a tésztát. Mehet is az előmelegített sütőbe, majd 170 fokon süsd körülbelül 20 percig. Mielőtt kivennéd a sütőből, végezz tűpróbát! Ha az egyik muffinba tűt vagy fogvájót szúrsz, és amikor kihúzod, nem lesz ragacsos, biztosan átsült.
0 Megjegyzések