A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ottfelejtette a cigicsikkjét a gyilkosság helyszínén: a DNS-éből kimutatták, ő a Bajza utcai gyilkos

A tett helyszínén felejtette a cigicsikkjét a Bajza utcai gyilkos, amelyből a rendőrök alaposan fel tudták térképezni a tettes DNS-ét. Ennek köszönhetően az egyenruhásoknak sikerült lebuktatniuk azt a 41 éves prostituáltat, aki a gyanú szerint 41 késszúrással végzett alkalmi ismerősével a Bajza utcában április 16-án – írja a 24.hu.

Gál Sándor, a BRFK életvédelmi osztályának vezetője a Zsaru Magazinnak árulta el, hogy az áldozat szomszédai közül mindenkit kikérdeztek a munkatársaival arról, hogy láttak-e valamit a gyilkosság napján. Az alapos kutatómunka eredményeként kiderítették, hogy a férfi együtt ment fel a lakására a nővel, aki 18 óra körül egyedül távozott onnan.

Az alezredes elmondta, hogy a lakóközösség tagjai pontos személy- és ruházatleírást adtak a rendőröknek, akiknek innentől kezdve nem volt nehéz dolga. A terézvárosi rendőrök egy nappal később célirányos adatgyűjtést végeztek a Nyugati téren és a környékén, így figyeltek fel a 41 éves T. Olgára, aki egy áruház előtti padon feküdt. A cipőjén vércseppeknek tűnő szennyeződést találtak, amit később a gyorsteszt igazolt: valóban vér volt a nő cipőjén. A nő zsebében lévő három darab ötforintoson is vért találtak.

„Ezek a megtalált vérszennyeződések alkalmasak voltak arra, hogy megerősítsék a feltételezéseinket, de jelenleg vizsgálat tárgyát képezik” – mondta az alezredes.

Később, amikor a rendőrök összevetették a nő DNS-ét a tett helyszínén talált cigicsikkel, megállapították, hogy egyezés található a két DNS-minta között. A lakásban meg is találták a gyilkos fegyvert is. Egy 8 centiméteres pengéjű és 2 centiméter széles rugós bicskát találtak, amin szintén találtak DNS-nyomokat. A szakértők elsődleges véleménye szerint ezek is a nőkhöz köthetők.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések