A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nálunk ugyanígy tenne a baloldal, ha kormányozna! Milliós bevételt jelent az olasz államnak az illegális bevándorlók letelepítése

A korábban feketén foglalkoztatott bevándorlóknak fejenként 160 eurót, a munkaadóknak 500 eurót kell fizetni minden egyes náluk dolgozó illegális migráns tartózkodásának és munkavállalásának rendezésére a római kormány új rendelkezése szerint, amely fél milliónál is több bevándorló letelepítését szolgálja a pénteki sajtójelentések szerint.

Az illegális migránsok tartózkodásának jogi rendezéséről szóló intézkedések a szerdán este ismertetett gazdaságélénkítő csomag részét alkotják.

Az 55 milliárd eurós csomag még nem jelent meg a hivatalos közlönyben, mivel a kormány bejelentése szerint, a tárcák az “utolsó finomításokat” végzik.

A Corriere della Sera napilap a migránsokat érintő új szabályrendszer részleteiről értesült.

A számítások szerint több mint félmillió illegális bevándorlót érinthet, akik közül 200 ezer személyt minél gyorsabban a mezőgazdaságban akarnak alkalmazni a járványban idénymunkás nélkül maradt földeken, a termésszedés megmentésére.

Az intézkedéscsomagot Teresa Bellanova agrárminiszter kezdeményezte, az Élő Olaszország (IV) politikusa, aki maga is fiatalkorától a földeken dolgozott.

A kormányrendelkezés kétirányú: egyrészt a tartózkodási engedéllyel rendelkező, de eddig feketén foglalkoztatott külföldi, valamint szintén feketén dolgozó olasz munkavállalók helyzetét akarja rendezni. Másrészt hat hónapos tartózkodási engedélyt készülnek adni a lejárt engedéllyel Olaszországban tartózkodó külföldieknek, ha bizonyítani tudják, hogy már dolgoztak Olaszországban.

Három gazdasági ágazat érintett, a mezőgazdaság, a halászat és a háztartási munkavégzés, utóbbi az olasz családoknál dolgozó idősgondozókat, bébiszittereket, háztartási alkalmazottakat fedi.

Matteo Salvini a jobboldali ellenzék és a a Liga párt vezetője a Radio24 csatornának nyilatkozva kifejtette, hogy “megkülönböztetés nélkül” letelepítik azokat, akiktől korábban “hamis és hazug adatszolgáltatás” miatt megtagadták a tartózkodási engedélyt.

Az eddigi munkaszerződések meghosszabbítása helyett most elég azt mondani, hogy március 8. előtt már Olaszországban voltak, és tartózkodáshoz jutnak a római és milánói pályaudvaroknál sátorozó migránsok, ez őrület – mondta Matteo Salvini.

Fenntartását fejezte ki  a többnyire a dél-olaszországi földeken dolgozó afrikai idénymunkásokat képviselő szakszervezet  elefántcsontparti vezetője, aki május 21-re sztrájkot hirdetett meg. “A római kormány rendelete  munkaerőt akar, nem az embereket nézi” – mondta.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések