A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mindent vittek a “fiatalok”, cigit, csokit, rágógumit, szemüveget, gyógyszert…

Az egyik vádlott 2017. március hónap közepén, Sátoraljaújhelyen egy élelmiszerboltból tulajdonított el ruházatába rejtve illatszereket. A rákövetkező napon magánházba kéredzkedett be egy pohár víz elfogyasztásának ürügyén, és onnan hajvágógépet vitt el, míg április hónap végén szintén boltból csokoládét és sampont akart eltulajdonítani, de a biztonsági őr tetten érte.

2017. április hónap elejétől a hónap közepéig terjedő időtartamban a két vádlott különböző időpontokban követett el bűncselekményeket Sátoraljaújhelyen. Bemásztak egy lakóház udvarára, és az épületből ablakfeszítés módszerével számítógép-tartozékokat vittek el, majd a városban parkoló gépjárművekből tulajdonítottak el egymást követő napokon értéktárgyakat úgy, hogy nyitott állapotban lévő személyautóból készpénzt, személyes iratokat, édességet, pendrivet, másik nyitott autóból készpénzt, rágógumit, személyes okmányokat, vásárlói kupont, míg további gépjárműből készpénzt és cigarettát vittek el.

Egy lezárt autóból a légterelő letörésével és ablak lehúzásával – azt kinyitva – kézitáskát, szintén személyes iratokat, gyógyszert, vadásztőrt, zsebkést, könyveket, szemüveget loptak, valamint egy körbekerített ház udvarárva is bementek, amelynek teraszán lévő bokszzsákot leakasztották a karabinerről, és elvitték.

Az elkövetési értékek jellemzően 2 000 Ft-tól 8 000 Ft-ig terjedtek, egy esetben meghaladta a 170 000 Ft-ot, amely azonban a vádlottaktól történt lefoglalás útján túlnyomórészt megtérült.

Az ügyészség az új büntetőeljárási törvény szerinti büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében – figyelemmel arra, hogy a bűncselekmény 3 évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő – az ügy megítélése egyszerű, a vádlottak szabadlábon vannak, tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben a vádlottakkal szemben fiatalkorúak fogházában végrehajtandó próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetést indítványozott pártfogó felügyelet alá helyezésükkel, vagyonelkobzás elrendelése mellett.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések