A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lenyúlta anyósa bankkártyáját a polgári nő

A Debreceni Járási Ügyészség információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki ellopott bankkártyával vett fel pénzt magának.

A vádlott jó kapcsolatot ápolt néhai férje édesanyjával, a sértettet rendszeresen látogatta és a bevásárlások során is segítette.

Az asszony azonban nehéz anyagi körülmények között élt, ezért elhatározta, hogy az anyósa bankszámlájáról vesz fel magának pénzt. A vádlott ezért egy közös vásárlásuk alkalmával megfigyelte és megjegyezte a sértett bankkártyájához tartozó PIN kódot.

A vádlott 2020. február 18-án anyósa polgári otthonában tartózkodott, és a sértett őrizetlenül hagyott pénztárcájából kivette a bankkártyát. Az asszony még aznap este elment egy pénzkiadó automatához, ahol a megjegyzett kód segítségével előbb próbaként 1.000, majd további 66.000 forint készpénzt vett fel. A bankkártyát másnap észrevétlenül visszatette az anyósának pénztárcájába.

A vádlott 67.000 forint kárt okozott a sértettnek, ami nem térült meg. A sértett az eljárás során kérte a kárának megtérítését.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlott ellen információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség arra tett indítványt, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján az asszonnyal szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki és a sértett által előterjesztett polgári jogi igénynek adjon helyt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések