Hirdessen itt

Kuncze Gábor egy mocskos vallásgyalázó karikatúrát posztolt, amiben Jézusként ábrázolják Müller Cecíliát

Úgy tűnik, egyre bátrabban veszik célkeresztbe a keresztényeket, köztük a világi lelkipásztorként is tevékenykedő országos tisztifőorvost, Müller Cecíliát – írja cikkében a Pesti Srácok internetes portál.

A lap vette észre, hogy ezúttal Kuncze Gábor, volt országgyűlési képviselő, egykori belügyminiszter, az SZDSZ ex-elnöke osztott meg egy olyan képet, amely Müller Cecília tisztifőorvost annak alkotója Jézus Krisztusként ábrázolja. A Népszava karikatúrája után nem kellett sokat várni egy újabb “alkotásra”.

A megosztott kép kicsit sem vicces, sőt. A „Cilimami aranyköpései (válogatás)” címmel megjelent poszt nemcsak kifigurázza a tisztifőorvos-asszonyt és annak szavait, hanem úgy idéz tőle, mintha a Bibliából elevenítené fel azokat. Egészen elképesztő, hogy a végtelenül ízléstelen kép alatti kommentelők többsége jól szórakozik a látottakon.


A Pesti Srácok felidézi, hogy a Népszava két héttel ezelőtt megjelent számában Pápai Gábor rajza jelent meg, amin a kereszten lévő Jézus mellett Müller Cecília országos tisztifőorvos látható, aki azt mondja, „alapbetegsége függőséget okozott.” A KDNP személyiségi jogi pert indít az alaptörvény és a polgári törvénykönyv alapján a Népszava Jézust gúnyoló karikatúrája és szövege miatt – minderről a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezető-helyettese tájékoztatta szerkesztőségünket. Vejkey Imre kijelentette: az alaptörvény rögzíti a véleménynyilvánítást és a sajtószabadságot, de egyidejűleg azt is, hogy ezek gyakorlása nem irányulhat bizonyos közösségek, többek között a vallási közösségek méltóságának a megsértésére.
Szerinte viszont itt ez történt. A politikus szerint a rajz ”a sötét oldal gyűlöletének a megnyilvánulása”. Hozzátette: a karikatúra célja egyrészt az, hogy kigúnyolják Jézus Krisztust, másrészről pedig provokálni akarják a jóérzésű embereket, és gyűlöletet próbálnak szítani.

A cikk felidézi a Budapest VI. kerületének polgármesteri posztját betöltő, Gyurcsány-párti Niedermüller Péter korábban elhangzott mondatait is, amikor „rémisztő képződményeknek” nevezte a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat (és nőket)

A teljes cikk elolvasható a Pesti Srácok internetes portálra kattintva.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések