A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kézilabda: két olimpiai érmes játékos is visszavonul

A tegnapi nap során az egyaránt olimpiai éremmel rendelkező svéd Kim Ekdahl Du Rietz és a horvát Damir Bicanic is bejelentette a visszavonulását. 

Kim Ekdahl Rietz már másodszor hozta meg ezt a döntést, a 30 éves svéd játékos három éve egyszer már tartott egyéves pihenőt a pályafutásában. Miután egy kombi autóval végigutazta Európát a visszatérés mellett döntött és visszaigazolta őt a Rhein-Neckar Löwen sőt a svéd válogatottba is visszakerült. Az utóbbi két évben a PSG-ben szerepelt. 2012-ben tagja volt az olimpián ezüstérmet szerző játékos a löweniekkel két bajnoki címet és EHF-kupát nyert, míg a PSG-vel kétszeres francia bajnok volt Rietz a jövőben egy hongkongi egyetemen kíván tanulni sportpályafutása építése helyett.

Szintén befejezi karrierjét Damir Bicanic az Ademar Leon, az Agram Medvescak, a Chambery és a PPD Zagreb egykori játékosa. A horvát balátlövő 2012-ben volt bronzérmes az olimpián, de Európa-bajnokságokon is szerzett két medáliát, valamint világbajnoki bronzéremmel is büszkélkedhet. Klubkarrierje legnagyobb sikerét a két horvát bajnoki címe jelenti. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések