A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Negyedével csökkent a határsértések száma az első negyedévben Szlovéniában

Szlovéniában az év első négy hónapjában 2394 határsértőt tartóztattak fel a hatóságok, ami 25 százalékkal kevesebb az előző év ugyanezen időszakához képest - közölte kedden a szlovén belügyminisztérium.

 A szlovén sajtó szerint a visszaesés részben a koronavírus-járványnak és az ahhoz kapcsolódó szigorú intézkedéseknek a következménye.

A legtöbb migráns tavalyhoz hasonlóan Pakisztánból, Marokkóból és Afganisztánból érkezett az országba.

Az első negyedévben 1522 főt toloncoltak vissza a szlovén rendőrök más országokba, a legtöbbet Horvátországba. Ez a szám tavaly ugyanebben az időszakban 1845 fő volt.

Idén április végéig 823-an folyamodtak menekültstátuszért, ami egyharmaddal kevesebb, mint 2019-ben volt az első négy hónapban.

Az országban jelenleg 418, menekültstátusszal rendelkező külföldi állampolgár tartózkodik, valamint 761 olyan személy, aki nemzetközi védelmet kapott.

A Görögországból Észak-Macedónián, Szerbián, Horvátországon és Szlovénián át Közép-Európa más országaiba vezető, korábbi balkáni migrációs útvonal (amely egy ideig Magyarországon is keresztülhaladt) 2016-os "lezárása" óta a menedékkérők más útvonalon - Bosznia-Hercegovina, Horvátország és Szlovénia érintésével - próbálnak eljutni Nyugat-Európába. Mára Észak-Macedónia, Szerbia, Horvátország és Szlovénia is csak azokat engedi be, akik útlevéllel és megfelelő vízummal rendelkeznek, vagy az adott országban akarnak menedéket kérni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések