A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Így óvható meg a lelki egészség

A koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében az az ésszerű hozzáállás, ha kizárólag a legszükségesebb esetben hagyjuk el az otthonunkat.

Az Amerikai Pszichológiai Társaság azonban arra hívja fel a figyelmünket, hogy az elszigeteltség, a bizonytalanság, a félelem, a lehangoltság, az ingerlékenység mind-mind negatív hatással van a lelki egészségünkre.

A szakemberek kutatásai szerint ezen a téren a legsebezhetőbbek az idősebb generáció tagjai, a mentális problémákkal küzdő emberek és az egészségügyi dolgozók. Emellett a fogyatékossággal élő személyek – akiknek egyébként speciális gondozásra, orvosi ellátásra lenne szükségük – az elszigeteltség miatt frusztráltak lehetnek, valamint szorongásos zavarok jelentkezhetnek náluk.

Szerencsére azonban a pszichológiai kutatások rámutatnak arra is, hogy miként kezeljük ezt a szokatlan, gyakran nehéz – kevesebb a társas érintkezés, le kellett mondanunk a jól megszokott tevékenységeinkről, anyagi nehézségek jelentkezhetnek stb. – helyzetet. Lelki egészségünk megőrzése érdekében nagyon fontos megtervezni, hogy mivel töltjük a napjainkat. Vegyük sorra, hogy kihez fordulhatunk segítségért, kivel beszélhetjük meg a problémáinkat. Természetesen az is rendkívül lényeges, hogy erősítsük az immunrendszerünket – pihenjünk eleget, figyeljünk a helyes táplálkozásra és az elegendő testmozgásra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések