A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Idős, mozgáskorlátozott férfira támadt egy jánoshalmai lakos: elvette a pénztárcáját

Egy jánoshalmi fiatalember ellen emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség minősített rablás bűntette miatt.

2019. november 30-án reggel a férfi Jánoshalmán megszólított egy, az utcán gyalogló 75 éves férfit azzal az ürüggyel, hogy lerobbant az autója, ezért pénzt szeretne kölcsön kérni – írja az Index.

A sértett nem adott pénzt, így a vádlott elment mellette, ám eközben észrevette, hogy az idős férfi a háta mögött, a kezében fogja a pénztárcáját. Ekkor úgy döntött, megszerzi azt, ezért a sértettet hátulról meglökte, majd az egyensúlyát vesztett férfi kezéből kiragadta a tárcát, amelyben 15 ezer forint, továbbá az áldozat iratai voltak.

A sértett idős kora, valamint egy korábbi balesetéből adódó mozgáskorlátozottsága miatt csak korlátozottan volt képes a bűncselekmény elhárítására.

A vádlott ezt követően menekülni kezdett, ám egy járókelő elfogta, majd a rendőrség kiérkezéséig visszatartotta. A készpénz és a tárca is visszakerült a tulajdonoshoz, így a kár megtérült.

A férfit a járási ügyészség minősített rablás bűntettével vádolja, és végrehajtandó fegyházbüntetés, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. Mivel az elkövető a rablást felfüggesztett fogházbüntetés hatálya alatt követte el, az ügyész az eredeti büntetése végrehajtását is indítványozta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések