A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Felhagyott korábbi életével, majd nekivágott a kalandos útnak: Nyíregyházáról lépett meg és egészen a Balatonig meg sem állt Sanyi, a macska

A többnapos kalandozás után most már marad új gazdáinál a macska.

Nyíregyháza — Felhagyott az anyasággal és Balatonfenyvesig meg sem állt Sanyi, a nőstény macska. Sanyi mama nemcsak kirándult, új otthont is talált magának a Balatonnál.

– Három éve egereket láttunk az autókereskedés területén, ekkor lett mindennapos nálunk Sanyi. Bár egyszer átneveztük Sunnyra, amikor a macska után kiabáltam, de egy vevő jött oda hozzám – mondta László, a Zseby car ügyvezetője, aki az ismert mém után továbbra is Sanyinak szólította a hozzájuk szegődött cicát.

– Egy mobil klímát adtam el, de a méretei miatt nem tudtuk futárral eljuttatni Balatonfenyvesre. Végül a vevő testvére oldotta meg a szállítást – idézte fel László a macskakaland közvetlen előzményeit.

Amikor a klímáért megérkeztek, László és a szállító az autó mellett beszélgettek. Ez lehetett a pillanat, amikor Sanyi úgy döntött: világgá megy. Észrevétlenül, némán, ahogy csak a macskák tudnak, bepattant a kocsiba.

– Kerestük égen-földön. Két korábbi vásárlónkat is felhívtuk, hogy nézzék át a kocsit, amit tőlünk vettek. Még a köztereseket is megkérdeztem, hogy nem látták-e valahol. A párom, Kriszta két napig sírt, hogy mi lesz a kiscicákkal anya nélkül – folytatta az ügyvezető, aki gondozásba vette az öt kiscicát. Négyóránként etették őket, és elhatározták: anyjuk helyett anyjuk lesznek, ha már bestia anyjuk cserben hagyta a kicsiket.
– Mindenhová vittük magunkkal őket, hogy egy percig se legyenek felügyelet nélkül – fűzte hozzá Kriszta, aki – mint mondja – néhány nap után lepődött meg igazán, amikor a klíma új tulajdonosa hívta őket.

– László, köszönöm a klímát, de macskát nem vettem. – Nem értettem, miről beszél, majd kiderült, hogy Sanyi a Balatonnál sütteti a hasát – nevetett László, akitől megtudtuk, a cica első állomása Egerszalók volt, ahol napokig jól tartották. A vásárló rokona pedig erről senkinek nem szólt, mert azt gondolta, hogy az állatot is el kell juttatnia testvéréhez. Balatonfenyvesen azonban hamar kiderült: a klímával együtt potyautasként érkezett a házi kedvenc, aki minden bizonnyal a klíma csövében lapult meg.

– Sanyi új otthonra lelt, talán a sors akarta így. A vásárlónk öreg cicája ugyanis néhány hete pusztult el, így biztosan jó helye lesz – mesélte az autókereskedő, aki a kiscicáknak is talált szerető gazdikat.

Nem számít a távolság

A BBC számolt be korábban arról a macskáról, ami otthonától mintegy 1900 kilométert tett meg. Sashára az új-mexikói Santa-Fében találtak rá, s a beültetett mikrocsip segítségével azonosították a rá találó állatvédők öt évvel később.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések