A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Dajka László: "A Honvédnak nemzetközi porondon van a helye"

Némileg váratlanul hagyta ott a szintén NB I-es Kisvárdát. Miért éppen most tért vissza a Honvédhoz, ahol 1979 és 1988 között labdarúgóként már szerepelt?

– A várdaiaknál egy ideje már nem a felnőttcsapat mellett dolgoztam, szakmai megfigyelőként a tehetségek kiválasztása volt a feladatom. A szerződésem június 30-ig élt, azzal a záradékkal, hogy előnyösebb ajánlat esetén távozhatok. A Honvédhoz örömmel tértem vissza, bár nem az ifjabb generációhoz tartozom, ambiciózus vagyok, minden erőmmel segíteni fogom a csapatot és Pisont István megbízott vezetőedző munkáját.

Pisont és ön mellett Urbányi István sportigazgatóként tagja az új szakmai stábnak. A régi honvédos focistatriónak mi a célja?

– A Kispest mindhármunknak a szívügye. Hétfőn átestünk az első közös edzésen. Azt tervezzük, hogy az őszi bukdácsolás után a jelenre és a jövőre koncentrálunk. Szeretnénk jó szellemiségű, összetartó öltözői közösséget összerakni, s tudatos felkészítés mellett a csapat bizonyára jobb eredményekre lesz képes. Ebben a szezonban pedig szeretnénk bejutni a Magyar Kupa döntőjébe.

A rendszeres nemzetközi szereplés a cél az együttesnél?

– Természetesen a lehető legjobb eredmény elérése a célunk, ehhez mindent meg kell tennünk. Jó lenne, ha sikerülne kiharcolnunk a nemzetközi kupában való szereplést, ehhez szeretném hozzásegíteni a Honvédot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések