Hirdessen itt

Borzalmas tragédia: motorjával száguldott a halálába a német herceg

A kék szemű, szőke herceg felpattant paripájára és szíve hölgyéhez vágtatott, de a mesébe illő történet borzalmas véget ért.

Otto von Hessen-Philippsthal-Brachfeld herceg, az egyik legősibb német nemesi család leszármazottaja halálos motorbalesetet szenvedett a München és Lindau közötti A96-os autópályán a Boden-tó közelében. Mindkét sávot beterítették a Ducati típusú vasparipa darabjai, ezért hat órára a szakaszt lezárták, a feltorlódó forgalmat elterelték. Németországot sokkolta a legendás Hessen-sarj hirtelen halála.

– Egyelőre tisztázatlan, az áldozat milyen körülmények között vesztette el uralmát a motorkerékpár felett, amely imbolyogva csapódott a szalagkorlátba. Annyit tudunk, hogy a vezető a tragédia előtt előzési manővert hajtott végre – magyarázta a Münchner Merkur riportjában a rendőrségi szóvivő, hozzátéve, hogy az előzetes szakvélemény szerint, a túl nagy sebesség okozta a tragédiát. A herceg a helyszínen vesztette életét, a vizsgálat még tart.

Talán sosem derül ki, hogy a vélhetően gyors előzés után, miért „bicskázott be” a 158 lóerős motor, de az bizonyos, hogy Otto herceg gyakorlott sofőr volt. Azt is lehetett tudni róla, hogy a sebesség megszállottja volt. Tíz éve bírósági ügye is volt egy gyorshajtás után, de végül felmentették, mert a rendőr, akit állítólag az útról is leszorított, nem ismerte fel. Azt már csak valószínűsíteni lehet, hogy nagyon sietett a svájci szerelméhez, akit a határlezárás miatt két hónapja nem láthatott. Németország és a Svájc május 16-án lazított a határhelyzeten, vélhetően ez a hír sarkallta arra a herceget, hogy másnap reggel máris útnak induljon.

– Vérbeli motoros volt, és ezt az utat már alig várta. A svájci Ticino kantonba sietett a barátnőjéhez – nyilatkozta a Bild riportjában Otto von Hessen herceg neve elhallgatását kérő ismerőse. A halálos motorbaleset szörnyű iróniája, hogy a herceg pár napja mutatta meg vilámgyors motorját a közösségi oldalán. A Münchenben élő nemes két hete jótékonysági rendezvényen vett részt a bajor fővárosban, ahol rászorulóknak ételt osztott.

A szörnyethalt herceget négy gyermeke, Max Ernst-Ludwig, Elena Marie-Sophie, Moritz Philipp-Hubertus és Leopold Friedrich-Wilhelm is gyászolja, akárcsak egykori hitvese, Carla Blickhäuser hercegnő, akivel három éve váltak el.

Gyorséttermekből élt

Otto von Hessen a hercegi teendői mellett gyorséttermeket is üzemeltetett. A vállalkozóként is sikeres nemes a McDonald´s világcéggel állt szerződésben, és Ingolstadtban négy éttermet tartott fenn. Ismerősei szerint, példamutató munkaadó volt. Éttermeiben néha maga is kötényt húzott és hamburgerpogácsákat sütött.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések