A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Beütött a ménkő: 13-14 ezer vendég engedhető be a Hungarospa strandjára (videó)

A héten a Debrecen Televízió Közügy című műsorának volt a vendége Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló polgármestere, aki korábban a Hungarospa Zrt. vezérigazgatói posztját töltötte be. Az interjúban a polgármester elmondta, hogy az önkormányzat számára a koronavírus-járvány mintegy egymilliárd forint kiesést jelent az idén. Ez igen jelentős összeg, hiszen a város teljes éves költségvetése hatmilliárd forintot tesz ki.

Emiatt minden, még el nem kezdett beruházást leállítottak. Azonban voltak olyan kisebb fejlesztések, amiből nem engedtek. Ezek közé tartozik, hogy a nyárra visszaépítik a korábban lebontott – és a turisták körében nagyon népszerű – bazársort. Nagy rendezvényt a korlátozások miatt nem tarthatnak a következő hónapokban, viszont a főszezon minden napjára igyekeznek olyan programmal – például utcazenészek fellépésével – készülni, ami színesebbé teheti az estéket.

Czeglédi Gyula is elmondta, hogy meglepte őket a korai strandnyitás lehetősége, hiszen áprilisban a fürdőágazaton belül ennél későbbi nyitásról szóltak a találgatások. Mindenesetre ő korábban is úgy vélte, hogy pünkösdre talán megnyitható a fürdő. S ez végül is így is lett, hiszen május 29-én nyitják meg a Hungarospa strandi részét.

A szabadtéri részen egyedül a töltő-ürítő rendszerű pezsgőmedencét nem üzemelik be, az összes többi strandmedencét már a nyitás napjától kezdve használhatják a vendégek. Még az aquapark szolgáltatásai is elérhetők lesznek.

Nagy kérdés, hogy a jelenlegi korlátozások miatt mennyi embert engedhetnek majd be a fürdőkbe. Czeglédi Gyula ennek kapcsán elmondta, hogy a Hungarospa strandjának a teljes befogadóképessége nagyjából 27 ezer fő. A most érvényes szabályok értelmében 13-14 ezer vendéget engedhetnek majd be egyszerre a strandra.

Ugyanakkor a városvezető szerint ez a 13-14 ezres kapacitás elegendő lesz, hiszen a korábbi években a nyári hajdúszoboszlói vendégek kétharmadát a külföldiek jelentették. Esetleg csak augusztus 20-a táján érhetik el azt a vendégszámot, hogy szűkös legyen ez a határ, azt is legfeljebb csak akkor, ha addigra megnyílnak a határok. A beutazóforgalom terén egyébként Hajdúszoboszló számára Lengyelország és Szlovákia jelenti a két legfontosabb küldőpiacot.

Ahogy korábban írtuk, a Hungarospában a kötelezően előírtnál szigorúbb szabályok lesznek érvényben. Ezek közé fog tartozni a testhőmérséklet mérése a bejáratnál, illetve például szigorúan megkövetelik azt, ami amúgy is kötelező: a medencehasználatot megelőző zuhanyzást. Czeglédi Gyula elmondása szerint ezek az intézkedések fontosak ahhoz, hogy újra legyen bizalmuk az embereknek az utazáshoz, illetve a fürdőlátogatáshoz.

Itt megtekintheti a teljes beszélgetést, amiben a polgármester a fentieken túl kitér arra is, hogy fontos lenne a gyógyászati szolgáltatások mielőbbi elindítása:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések