A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Baconös, spagettis omlett muffinsütőben sütve: különleges és nagyon finom

A spagettis omlett tökéletes, laktató ebéd lehet, remek módja a maradék tészta újrahasznosításának is.

A maradék tésztát egészen különlegesen is felhasználhatod, készíthetsz belőle omlettkosárkát, ami remek egy főzelék mellé. Nem kellenek hozzá extra hozzávalók, sajttal, baconnel egyszerűen csúcs.

Hozzávalók:

- 25 dkg spagetti
- 10 dkg trappista
- 4 db tojás
- 5 dkg parmezán
- 5 dkg bacon
- 3 cl tej
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- kakukkfű
- olaj

Elkészítés:

Ha nincs maradék tészta, a spagettit dobd lobogó vízbe, adj hozzá kevés olajat, sót, és főzd a csomagoláson található ideig. Amikor fogkemény, szűrd le, csepegtesd le, és hagyd kihűlni.

Üsd a tojásokat egy közepes tálba, és villával verd fel. Add hozzá a reszelt trappista sajtot, az apróra vágott bacont, a kakukkfüvet, a tejet, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát, majd jól keverd össze.

A muffinsütőt kend ki zsiradékkal, majd mindegyikbe halmozz kevés tésztát. A spagettire önts a tojásos keverékből, és szórd meg reszelt parmezánnal. Told forró sütőbe, és 15-20 perc alatt süsd aranybarnára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések