A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A legjobb feltételekre számíthatnak az újrakezdésre készülő cégek

A koronavírus-válság bizonytalanná tette a világpiaci kilátásokat, ezért belföldön a legjobb feltételeket kell biztosítani az újrakezdésre készülő cégeknek - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter a versenyképesség-növelő program támogatói okiratainak csütörtöki átadóján.

 Szijjártó Péter szerint a világgazdaságban csak a változás biztos, és nem elég csupán a járvány közvetlen hatásai ellen védekezni. A vírus ugyanis - mint fogalmazott - az emberélet mellett a megélhetését is fenyegeti, a kormány ezért folytatja a munkára építő gazdaságpolitikát.

Csütörtökön a versenyképesség-növelő program újabb három pályázója vehetett át támogatói okiratot a Külgazdasági és Külügyminisztériumban. A Radel & Hahn Ipari Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt. 575,8 millió forintot meghaladó beruházása több mint 287 millió forint állami hozzájárulásra számíthat.

A Hi-Lex Hungary Kábelrendszer Gyártó Kft. csaknem 571 millió forintos fejlesztését a kormány majdnem 282,5 millió forinttal támogatja. A Tboss Kft. Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. majdnem 180 millió forintos beruházásának több mint 89,6 millió forint támogatást ítéltek meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések