A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A kertészeteket fosztogató bűnbanda mindhárom tagját elfogták

Az érdi rendőrök néhány nap alatt felkutatták, elfogták és elszámoltatták azt a három férfit, akik több kertészetből vittek el különféle dísznövényeket.

Egy érdi kertészet tulajdonosának 2020. április 15-én reggeli nyitáskor tűnt fel, hogy néhány növénye eltűnt. A boltban felszerelt kamera felvételei szerint előző este két férfi állt meg autóval a kapu előtt, átmásztak a kerítésen, több fát és kerti tuját kivittek, a kocsiba pakolták és a zsákmányukkal elhajtottak a helyszínről.

A rendőrök rövid idő alatt azonosították, felkutatták, elfogták, majd előállították R. Krisztiánt és N. Zsoltot, akik a bűncselekmény elkövetését elismerték, harmadik társukat 2020. április 28-án reggel állították elő fővárosi tartózkodási helyéről. Akkor már több szóba jöhető szállás-, és felbukkanási helyét ellenőrizték, egyik címről indultak a másikra, végül Pesterzsébeten jártak sikerrel.

L. István ellen – társaihoz hasonlóan – lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást az Érdi Rendőrkapitányság.

A Fővárosi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja által fogházbüntetés le nem töltése miatt körözött, 31 éves L. Istvánt elszámoltatták, kihallgatását követően büntetés-végrehajtási intézetbe került. A gyanú szerint több alkalommal nyújtott segítséget a bűncselekmények elkövetésében társainak.


A három fős banda a nyomozás eddigi adatai szerint Budaörs, Vál és Gárdony környékén, illetve a fővárosban több kertészetet is meglátogatott zárást követően. Rendszerint a kerítést kivágva jutottak a növényekhez, megpakolták a kocsi csomagtartóját, túladtak zsákmányukon, majd osztozkodtak a bevételen. A lopásokkal több százezer forint kárt okoztak.


A gyanúsítottak azzal indokolták tettüket, hogy munkahelyüket a közelmúltban elvesztették, ezért kellett a növények majdani eladásából származó pénz napi megélhetésükre. Vallomásukban részletesen beszámoltak korábbi lopásaikról, más kertészetekből is vittek el örökzöldeket, díszfákat, valamint virágokat. A főváros, Budaörs, Bicske, Vál és Gárdony környékén elkövetett bűncselekményekkel több mint egymillió forint kárt okoztak.

A nyomozók az ellopott dísznövények egy részét lefoglalták és a tulajdonosoknak visszaadták.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések