A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

113 évesen győzte le Spanyolország legidősebb embere a koronavírust

Spanyolország legidősebb embere, a 113 éves Maria Branyas a 20. század minden szörnyű eseményét átélte, most pedig a koronavírust is legyőzte.

Maria Branyas Spanyolország legidősebb emberének számít 113 évesen, és ezzel együtt a legidősebb koronavírus túlélő is. Az idős nő a spanyolországi Olot városában él, és egy idősotthonban tartózkodik, ahol már 17-en vesztették életüket. Maria azonban tünetmentesen esett át a koronavíruson, úgy, hogy közben egy húgyúti fertőzést is elkapott - írja a Daily Mail.

A 113 éves nő igazi túlélőnek számít, hiszen rengeteg borzalmas eseményt megélt. Maria 1907. március 4-én született San Franciscoban, később New Orleansban is élt, míg 13 évesen a családjával Spanyolországba költözött. Ott túlélte mindkét világháborút, a spanyol polgárháborút, és az 50 millió halálos áldozatot követelő spanyolnáthát is, és most a COVID-19-et is legyőzte. A lánya, Rosa Moret szerint az édesanyja pozitív, erős személyiség, de elmondta, hogy nagyon unta az izolációt a betegség miatt. Nem csoda, hiszen Maria népes családot tudhat magának, három gyermeke, 11 unokája, és 13 dédunokája van.

Maria bevallása szerint kulcsfontosságú, hogy az ember megőrizze az egészségét, ő például sohasem dohányzott, és a barátaival való sétálás volt a sport számára. Egyébként nem Maria az egyetlen 100 év fölötti koronavírus túlélő, egy 107 éves holland nő, Cornelia Ras is sikeresen felgyógyult a betegségből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések