A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Villámgyors krémes tavaszi zöldségleves: laktat, de nem hizlal

Tavasszal a hagyományos húslevesnél is jobban esik a selymes, zamatos zöldségleves. Tökéletes nyitánya a hétvégi, közös ebédnek is.

Már egy zöldségből is isteni krémleveseket főzhetsz, hát még több friss finomságból. Spárgával, spenóttal, borsóval biztos a siker, ráadásul ezekhez nagyjából egy időben juthatsz hozzá. Amikor megjelenik az újburgonya, azt tegyél a levesbe az öreg krumpli helyett. 

Hozzávalók:

4 szál spárga
2 bögre spenót
1 bögre borsó
2 dl tejszín
2 db krumpli
2 evőkanál olívaolaj
1 db póréhagyma
1 l húsleves vagy alaplé
0.5 csokor petrezselyem
bors

Elkészítés:

Tisztítsd meg a spárgát, a fás végeket távolítsd el, és vágd fel három-négy centis darabokra. A krumplit pucold meg, és karikázd vagy kockázd fel. Egy serpenyőben hevíts kevés olívaolajat, és rakd rá a felaprított póréhagymát, majd kevergetve dinszteld meg.

Add hozzá a spárgát, öntsd fel a húslevessel, sózd, borsozd, és főzd körülbelül 10 percig. Add hozzá a spenótot, a borsót és petrezselymet, majd főzd még 10 percig. Húzd le a tűzről, és pépesítsd botmixerrel. Csorgasd hozzá a tejszínt, és rottyantsd össze. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések