Tavasszal a hagyományos húslevesnél is jobban esik a selymes, zamatos zöldségleves. Tökéletes nyitánya a hétvégi, közös ebédnek is.
Már egy zöldségből is isteni krémleveseket főzhetsz, hát még több friss finomságból. Spárgával, spenóttal, borsóval biztos a siker, ráadásul ezekhez nagyjából egy időben juthatsz hozzá. Amikor megjelenik az újburgonya, azt tegyél a levesbe az öreg krumpli helyett.
Hozzávalók:
4 szál spárga
2 bögre spenót
1 bögre borsó
2 dl tejszín
2 db krumpli
2 evőkanál olívaolaj
1 db póréhagyma
1 l húsleves vagy alaplé
0.5 csokor petrezselyem
só
bors
Elkészítés:
Tisztítsd meg a spárgát, a fás végeket távolítsd el, és vágd fel három-négy centis darabokra. A krumplit pucold meg, és karikázd vagy kockázd fel. Egy serpenyőben hevíts kevés olívaolajat, és rakd rá a felaprított póréhagymát, majd kevergetve dinszteld meg.
Add hozzá a spárgát, öntsd fel a húslevessel, sózd, borsozd, és főzd körülbelül 10 percig. Add hozzá a spenótot, a borsót és petrezselymet, majd főzd még 10 percig. Húzd le a tűzről, és pépesítsd botmixerrel. Csorgasd hozzá a tejszínt, és rottyantsd össze.
0 Megjegyzések